Hydrauliczny, wiatr, energia geotermalna, energia morska, biogaz ...Jak ustawić Windmaster dla 600 czarny?

Odnawialne źródła energii, za wyjątkiem energii słonecznej lub termicznej (zobforums dedykowane poniżej): turbiny wiatrowe, energie morskie, energetyka hydrauliczna i wodna, biomasa, biogaz, głęboka energia geotermalna itp.
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

Jak ustawić Windmaster dla 600 czarny?

przez coccigro » 22/08/12, 22:56

bonjour,

Zainstalowałem sobie czarną 600 z modułem hamulca BR3 i wiatrem soladynowym 500. Właśnie odkryłem, że falownik może nie być skonfigurowany dla mojej turbiny wiatrowej przez dostawcę, jak myślałem.

Mam oprogramowanie kreatora Soladin 600, które wprowadzam w tryb wiatru. Nadal muszę znaleźć odpowiedni przewód.
Znalazłem parametry na niemieckiej stronie mahnecke, dokładniej wyjaśnione na:
http://www.avi-plus.com/images/fbfiles/ ... urbine.pdf

parametry te dają 5 wartości krzywej mocy mojej turbiny wiatrowej, a także 3 wartości, których nazwy zapomniałem. Chciałbym nadal stosować te wartości, zanim zacznę.

czy ktoś miałby doświadczenie z tego rodzaju konfiguracją?

obecnie moja turbina wiatrowa wytwarza przy słabym wietrze, ale kiedy prędkość wiatru rośnie, produkcja nie wydaje się proporcjonalnie zwiększać.

z góry dziękuję.
0 x

Alain G
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 3044
Rejestracja: 03/10/08, 04:24
x 1

przez Alain G » 23/08/12, 15:08

Witamy w Coccigro Econology!


Jakie wartości napięcia (U 0-4) i natężenia (I 1-3) wprowadziłeś do swojego programowania?
0 x
Krocząc za czasami może wzmocnić przyjaźń.
Krytyka jest dobra, jeśli dodawane do niektórych komplementy.
Alain
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 23/08/12, 23:49

Witam wszystkich.

Mój będzie gotowy za 4 tygodnie.
A priori znalazłem wiele zakrętów w Internecie.
Myślę, że będziesz musiał zrobić w Taton, w zależności od witryny.

Jak wysoko umieściłeś swoją maszynę?
Przy jakiej prędkości wiatru zaczyna on wytwarzać?
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 02/09/12, 10:12

bonjour,

dziękuję Alain.

Nie mogłem jeszcze wejść do mojego urządzenia, ponieważ zamówiony adapter USB nie dotarł do sprzedawcy. więc nie wiem, czy są to ustawienia fabryczne, czy też dostawca (który mi nie odpowiedział) coś zwrócił.

moja turbina wiatrowa znajduje się na maszcie o długości 7 m w otworze mojej ziemi w obliczu panującego wiatru. to jest 30 m od mojego domu, który jest 8m. Nie chciałem podnosić go wyżej (moja turbina wiatrowa) ze względów estetycznych.

Nie mam też anemometru, więc nie mogę podać dokładnej wartości prędkości wiatru. ale już kilkakrotnie mnie pytano, czy wysyłam prąd, aby skręcał, gdy nie ma wiatru ...
Mogę inwestować ...

nadal jest tak, że kiedy rozpoczyna produkcję, falownik wysyła 0,252 A, lub przy 229 V sieci, około 57 W.

później chciałbym dostosować, jeśli to możliwe, krzywą mocy do wiatrów zimowych i letnich, aby jak najlepiej wykorzystać moją maszynę bez pogarszania bezpieczeństwa.
ale w tym celu muszę zrozumieć, jak działa krzywa mocy i inne parametry.

na jakich stronach znalazłeś krzywe mocy, ruten?

serdecznie.
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 05/09/12, 12:01

Witam,

Na stronach niemieckich nie mam już adresów, ale jest dość aktywny:

http://translate.google.de/translate?pr ... l=de&tl=fr

Nic nie rozumiem po niemiecku, przypomniałem sobie, że programowanie było oparte na twojej stronie (turbulencje ...).
Możesz wyjść z progiem swojego dostawcy i stopniowo go modyfikować.

Nie masz kabla i konwertera do połączenia z windmasterem?
0 x

dugorene
Odkryłem econologic
Odkryłem econologic
Wiadomości: 5
Rejestracja: 04/09/12, 18:34

Jak skonfigurować windmastera dla czarnej 600?

przez dugorene » 06/09/12, 19:26

Halo
Miałem turbinę wiatrową Black 600 (lub Schwartz 600) i falownik Windmaster 500 zainstalowany około 10 miesięcy temu.
Oprogramowanie i parametry załadowałem do Internetu, ponieważ ani sprzedawca, ani producent falowników (Mastervolt) nie wiedzieli, jak mnie poinformować. Dziś działa z tymi parametrami:
Pt V A

0 20 0,0
1 30 0,5
2 40 1,5
3 50 2,5
4 60 8,0
W załączeniu znajduje się strona forum Niemiecki (przetłumaczony na francuski).
http://translate.google.fr/translate?hl ... %3Dimvnsfd
Mam nadzieję, że ci trochę pomogłem.
Do zobaczenia później
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 07/09/12, 22:11

Dobry wieczór,

ah, dziękuję, to jest konkretne.

Dostałem z windmasterem przewód RJ 11 i adapter RS232. Nie mam gniazda RS232 na moim laptopie, więc kupiłem adapter USB-RS232, którego nie mogę zainstalować ... ale przyjdzie. Poruszam się powoli, to wszystko.

Dugorené, czy znasz liczbę kW / h wyprodukowaną przez twoją maszynę? Czy twój moduł hamulca to BR3? czy jesteś na stronie bardzo narażonej na działanie wiatru?

dobry wieczór
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 08/09/12, 00:22

coccigro, uwaga, zauważyłem, że kreator soladin 600 nie działa ze wszystkimi konwerterami RS232-USB !!! Powiedziałem o tym Windmasterowi, oni o tym wiedzą. Nie mają rozwiązania. Musisz znaleźć dobrego Konwertera z odpowiednim sterownikiem i odpowiednim komponentem.
W przypadku komputerów z rodzimym portem RS232 działa to za każdym razem.

Ten:
http://cgi.ebay.fr/Cable-Adaptateur-Con ... 25734297ce

Kupiłem 7, działają. Te, które kupiłem 4 miesiące temu.
Testowałem pod Win 7 Starter, Win XP, Win Vista i spodziewałem się kreatora Soladin600 ...
0 x
dugorene
Odkryłem econologic
Odkryłem econologic
Wiadomości: 5
Rejestracja: 04/09/12, 18:34

przez dugorene » 08/09/12, 12:29

Halo
Moja turbina wiatrowa jest zamocowana na maszcie o długości 7 m, takim jak twój (tylko przez 2 miesiące, zanim znajdowała się na szczycie domu, ale hałas wibracji był zbyt denerwujący), jest dobrze widoczna dla panującego wiatru.
Jeśli chodzi o układ hamulcowy, nie wiem, mam zamiar zapytać sprzedawcę, powinienem go wkrótce poznać.
do okablowania wolałem podłączyć go do starego laptopa, bez potrzeby adaptera. jeśli chodzi o produkcję, (jeśli wierzę oprogramowaniu), to 15 Kw (żałosne, wiem, dlatego spotkam się ze sprzedawcą!).
Załączony jest raport laboratoryjny (jeśli działa, ponieważ nie jestem do niego przyzwyczajony)
https://www.econologie.info/share/partag ... ER1ypm.pdf
do zobaczenia później
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 09/09/12, 21:53

Dobry wieczór,

to wszystko, w końcu udało mi się dostać do windmastera. historia port com.

Zmieniłem istniejącą krzywą o stronę, którą podałem w pierwszym komunikacie, to znaczy:
IVA
0 35 0,0
1 50 1,5
2 58 3,0
3 65 5,0
4 70 7,8 (automatyczny)

krzywa ta zaczyna się nieco wyżej niż poprzednia i kończy się nieco niżej. przy słabym wietrze już widzę różnicę. mój falownik zawsze rozpoczyna produkcję przy 0,252 A, ale natychmiast przekracza 0,260, a często 0,300 zamiast stagnacji przynajmniej tak jak poprzednio. nie było jeszcze silniejszego wiatru. oczywiście potwierdzenie tego zajmie trochę czasu.
Nadal byłbym pewien, co oznaczają te wartości i jakie zmiany przynoszą, jeśli je zmodyfikujemy bardziej precyzyjnie.

dzięki za raport laboratoryjny, Dugorené. pochodzi ze strony SEPEN, prawda? to nie jest bardzo zachęcające. Chciałbym wiedzieć, jak mierzysz swoją produkcję. Osobiście, zainstalowałem miernik EDF odzyskany w moim miejscu pracy, ale nie jest on wystarczająco czuły i nie bierze pod uwagę minimalnej produkcji. ale licznik domu widzi różnicę!
jeśli wierzę licznikowi witryn, twoja produkcja sprawia, że ​​marzę ...

dobry wieczór
0 x


 


  • Podobne tematy
    odpowiedzi
    widoki
    Ostatni post

Powrót do "hydraulicznej, wiatrowej, geotermalnej, energii morskiej, biogaz ..."

Kto jest online?

Użytkownicy przeglądający to forum : Brak zarejestrowanych użytkowników i gości 9