Hydrauliczny, wiatr, energia geotermalna, energia morska, biogaz ...Jak ustawić Windmaster dla 600 czarny?

Odnawialne źródła energii, za wyjątkiem energii słonecznej lub termicznej (zobforums dedykowane poniżej): turbiny wiatrowe, energie morskie, energetyka hydrauliczna i wodna, biomasa, biogaz, głęboka energia geotermalna itp.
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 12/11/12, 21:57

Oba mają rację:
Twój licznik witryny liczy waty rezystancyjne, ale wyświetla również moc bierną. Więc bądź ostrożny.
Twój amperomierz nie jest w błędzie, ponieważ nie robi różnicy między pomiarem reaktywnym a rezystancyjnym.
Zatrzymaj mnie, jeśli się mylę.
Poziom wiatru również w moim domu, jest to katamaran, średni wiatr często wynosi około 3 m / s. Czerń z ustawieniem krzywej Volkera nie daje wiele. Nic, kilkadziesiąt watów dziennie.
0 x

coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 27/12/12, 20:58

Dobry wieczór,
zimą powróciły silne wiatry. jest to okazja do obserwacji mojej turbiny wiatrowej i udoskonalenia mojej krzywej. Myślę, że niedługo przejdę do sedna.
Testuję ostatnią małą modyfikację i syntetyzuję to, czego się nauczyłem i co zrobiłem.
dobry wieczór
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 27/12/12, 22:02

Nie mogę się doczekać, aby zobaczyć twoje podsumowanie, ponieważ z mojej strony jest to katamaran na poziomie wydajności. Przywróciłem ustawienia Hermanna, ponieważ nie mogłem wykonać testu (zdecydowanie za dużo pracy i nigdy jej nie było). Pewne jest, że wyników nie ma. wyprodukowano około 2-3 kWh !!!
Myślę, że jest to problem z dostosowaniem, ponieważ kiedy modyfikuję krzywe windmastera. W tym czasie wydajność rośnie i bardzo szybko spada, gdy tylko utknie w martwym punkcie. To jest rażące. Czy zauważyłeś te same rzeczy? Na poziomie turbulencji. na mojej stronie jestem trochę zniesmaczony, ponieważ turbulencje pojawiają się około 25 km / 30 km / h. Rezultaty, przy ustawieniach Hermanna, są katastrofalne (3 do 4 razy mniej niż zapowiedziano); jak powiedział Dedeleco.

Sprawdziłem dane pomiarowe zatwierdzone przez Windmaster i Sagem. Pomiary są identyczne.

Kupiłem lunetę cyfrową, mogę wykonać pewne pomiary, jeśli ktoś mnie o to poprosi.
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 28/12/12, 14:38

cześć ruten,

Nie zauważyłem tego, co opisujesz po zmianie krzywej. ale mogę nie mieć wystarczająco stałego wiatru, aby wykonywać ciągłe pomiary. Widzę wyraźnie wpływ krzywej na prędkość turbiny wiatrowej przy danym wietrze i na moc wyjściową danego napięcia wejściowego.

jeśli chodzi o mnie, istnieje różnica w liczbie windmasterr i moim liczniku actaris. Podejrzewam, że licznik liczy waty rezystancyjne i reaktywne (rzeczywiste i pozorne?), O których mówisz powyżej, podczas gdy wiatrak liczy tylko rzeczywiste waty.

Mam również niską produkcję, ale tanpis, dobrze się bawię z pomiarami i testami.
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 28/12/12, 18:03

Dokonuj zmian, gdy wiatr wieje dobrze; zobaczysz reakcję.

Jakie są twoje najnowsze ustawienia?

Jak powiedział Deleleco, potrzebowalibyśmy PIC i anenometru, który mierzy, oblicza i przewiduje produkcję ... Ponieważ jesteśmy zdecydowanie zbyt niespokojni.

Ustawiłem ustawienia Hermanna, ponieważ dzięki nim ostrza obracają się wolniej, a tym samym znacznie mniej hałasu.
Czy Actaris jest osobą zatwierdzoną? Zastępują Sagem.
Zgadzamy się, mówię o watach według liczenia wat, a nie o wskazaniu zużycia VA na liczniku. Ponieważ ostatni wskazuje VA 60-90, gdy startuje Windmaster. Jest reagentem dzięki obwodowi filtra 220 VAC Windmastera. Porównałbym z moim chińskim GTI, które nie dają odczynników (poważne !!!), ale zużywają trochę puste. Muszą zostać rozebrane !!!

Nikt inny nie ma opinii na temat tego systemu?
0 x

Skylee
Odkryłem econologic
Odkryłem econologic
Wiadomości: 4
Rejestracja: 05/01/13, 17:52

połączenie Wi-Fi.

przez Skylee » 16/01/13, 00:38

dobry wieczór wszystkim zespołom, proszę o informację?
i możliwe jest podłączenie mojego laptopa do mojego mastervolta w połączeniu Wi-Fi lub za pomocą innego systemu niż przewodowy z powodu mojego domu, widzę moją turbinę wiatrową i dobrze byłoby móc modyfikować parametry, aby być na wietrze, a zwłaszcza w utknięcie turbiny wiatrowej, aby móc dostosować ustawienie
z góry dziękuję całemu zespołowi
serdecznie !!!
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 17/01/13, 22:59

Uważam, że interfejs to RS485. Dzięki odpowiedniemu kablowi możesz osiągnąć 1.2 km.
Czy Twoja turbina wiatrowa jest daleko?
W przeciwnym razie oprócz konwertera RS485 IP Wifi, nie widzę.
Z kablem jest lepiej.
0 x
Skylee
Odkryłem econologic
Odkryłem econologic
Wiadomości: 4
Rejestracja: 05/01/13, 17:52

połączenie Wi-Fi.

przez Skylee » 18/01/13, 00:43

dobry wieczór dziękuję za odpowiedź nie, moja turbina wiatrowa nie jest daleko od mojego domu na małym pokoju, ale nie mogę iść na przewodowy, a dla połączenia widziałem, że to rj 12 jest oznaczony w instrukcji, połączenie takie jak rj11 lub rj 45 Wierzę, ale jeśli się nie mylę, to rj 12 jest to połączenie międzynarodowe, czy przypadkiem jego rozmowa z tobą informuje mnie, jeśli to możliwe? połączenie przez Wi-Fi lub myślę, że przez cpl, ale tam jestem w rozmycie, aby zmienić parametry z domu jest najlepsze !!! z góry dzięki
Z poważaniem!
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 23/01/13, 07:19

Witam,

Dla tych, którzy mają Windmastera, znalazłem coś, co może znacznie zniekształcić wyniki.

Wewnętrzny licznik wzrasta z 10 do 10 watów. Podczas tej fazy, jeśli Mistrz Wiatru zatrzyma się (wiatr jest zbyt słaby) i jeśli uruchomi się ponownie, nie bierze pod uwagę tego, co już liczył.
Co może znacznie wpłynąć na wynik końcowy.

Sprawdź to, powiesz mi, czy zauważyłeś to samo.

Jest imponujący, ale ostatecznie zrozumiały.
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 06/03/13, 22:17

Dobry wieczór,
Zauważyłem różnicę między tym, co mówi windmaster, a moim licznikiem (windmaster liczy się nieco mniej). ale przypisałem to brakowi precyzji w moim mierniku. jeśli ma rację, tym lepiej.
0 x


 


  • Podobne tematy
    odpowiedzi
    widoki
    Ostatni post

Powrót do "hydraulicznej, wiatrowej, geotermalnej, energii morskiej, biogaz ..."

Kto jest online?

Użytkownicy przeglądający to forum : Brak zarejestrowanych użytkowników i gości 17