Hydrauliczny, wiatr, energia geotermalna, energia morska, biogaz ...Jak ustawić Windmaster dla 600 czarny?

Odnawialne źródła energii, za wyjątkiem energii słonecznej lub termicznej (zobforums dedykowane poniżej): turbiny wiatrowe, energie morskie, energetyka hydrauliczna i wodna, biomasa, biogaz, głęboka energia geotermalna itp.
dedeleco
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 9211
Rejestracja: 16/01/10, 01:19
x 6

przez dedeleco » 02/11/12, 23:58

Dobry wieczór coccigro,
powodzenia dla:
zmaksymalizuj to


Ale głównym problemem jest siła wirów do prawidłowej kwantyfikacji.

Jest o wiele tańszy przy 2000 € niż 10000 €, nawet mocniejszy, co nie byłoby dużo lepsze w tych wirach.

Ważne jest, aby zmierzyć częstotliwość produktu trójfazowego lub prędkość obrotową, a także charakterystykę turbiny wiatrowej U, I, w zależności od prędkości wiatru i udziału wirów.

Przy zużyciu mniejszym niż 11 kWh miesięcznie produkcja około 2–3 EUR miesięcznie, czyli maksymalnie 48 EUR rocznie, potrwa ponad 40 lat w celu amortyzacji 2000 EUR, nie wspominając o 10000 XNUMX EUR unikniętych.

Mam nadzieję, że optimum będzie znacznie lepsze po znalezieniu?
0 x

ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 04/11/12, 22:14

Krzywa październikowa:
Zaczerpnięte z Hermanna 1 z http://www.mahnecke.de/
Czarny 600 VA

0 27 0,0
1 45 1,3
2 55 3,0
3 62 5,0
4 68 8,0 (automatyczny)

Wyprodukowano 7,1 kwh, a nie 11 kwh

Krzywa listopadowa:
Zaczerpnięte z Volkera dalej http://www.gigashops.de/black300-forum/index.php

Czarny 600 VA

0 30 0,0
1 50 0,3
2 65 1,5
3 75 3,0
4 90 6,1 (automatyczny)

Dlaczego to nowe ustawienie? ponieważ uważam, że parametry Hermanna nie są złe dla zwykłych wiatrów.
W mojej witrynie komplikuje się to, ponieważ zauważyłem, że maszyna naprawdę ma problemy z uzyskaniem prędkości i prawie nigdy nie osiąga swojej nominalnej częstotliwości obrotu.

Po wyjaśnieniach Dedeleco wybrałem te nowe parametry.

Od początku listopada wyprodukowałem 300 Wh (nie KWh). szczyt przy 301 W dla podmuchów 43 km / H i maks. średnio 32 km / h
0 x
dedeleco
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 9211
Rejestracja: 16/01/10, 01:19
x 6

przez dedeleco » 04/11/12, 23:41

Zabawne (uh ...) te ustawienia od Niemców, którzy również cierpią z powodu Black600:

http://www.gigashops.de/black300-forum/ ... 0-t61.html

Czarny 600 VA

0 30 0,0
1 50 0,5
2 65 1,5
3 75 3,0
4 90 6,1

Wie ich hier aber ebend gelesen habe ist das doch die Einstellung für einen Black 300. Ich habe ja einen 600


Czytałem gdzie indziej, że są to jednak ustawienia dla Black 300, a jednak mam Black 600 !!!


http://www.gigashops.de/black300-forum/ ... 0-t75.html
Zusammen fassend kann man sagen der Black 600 taugt zum bespassen von Kinder aber nicht zur Stromerzeugung.


Jeszcze więcej zabawy z tłumaczeniem google, które popełnia mistrzowski błąd !!!

Prawidłowe tłumaczenie to:
Podsumowując, możemy powiedzieć, że Black 600 nadaje się do zabawy lub rozpraszania uwagi dzieci, ale nie do wytwarzania prądu elektrycznego !!!

Ich habe gelernt das das Größte Problem wirklich der Standort ist


Dowiedziałem się, że największym problemem jest lokalizacja turbiny wiatrowej !!
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 05/11/12, 21:20

Generatory między 300 a 600 (patrz 1500) są moim zdaniem takie same. Zmieniają się tylko ostrza.
0 x
dedeleco
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 9211
Rejestracja: 16/01/10, 01:19
x 6

przez dedeleco » 05/11/12, 22:22

Ruskie napisał:Generatory między 300 a 600 (patrz 1500) są moim zdaniem takie same. Zmieniają się tylko ostrza.


Ach, niewiarygodne, czyste oszustwo, tak prawdziwe, ponieważ prądy, które zmieniam silnie o x2 lub x5, w zasadzie i dlatego przy tej samej objętości miedzi straty rezystancyjne stają się ogromne i cała energia wiatru jest wykorzystywana do podgrzewania cewek miedzi i jest niewiele więcej dostępnych niż to, co daje 300 !!!!!

600 = 300

1500 = 300

praktycznie jeśli prawdą jest, że objętość miedzi w tych alternatorach jest identyczna (te same wymiary zewnętrzne).

Przy tej samej prędkości moc i wydajność są ustalane przez objętość miedzi uzwojenia alternatora.
0 x

coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 08/11/12, 21:35

Dobry wieczór,

czy ktoś może mi powiedzieć, jak poznać faktyczny prąd wytwarzany przez falownik? czy jest jakaś inna metoda niż pomiar wzmacniaczy? Jak mogę się upewnić, że 0.25 A, który mierzę zaraz po uruchomieniu falownika, jest wytwarzany przez moją instalację i nie pochodzi z sieci EDF?

Muszę to zrozumieć, aby wiedzieć, co naprawdę produkuję ...

kiedy moja krzywa zaczęła się przy 35 V, intensywność wytworzona przy uruchomieniu wynosiła 0.257. z moją krzywą prądu, która zaczyna się przy 25 V, intensywność początkowa wynosi 0.248 A. czy to nie znaczy, że rzeczywiście jest to rzeczywiście wytwarzany prąd, ponieważ istnieje zgodność między wejściem a wyjściem?

dobry wieczór
0 x
dedeleco
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 9211
Rejestracja: 16/01/10, 01:19
x 6

przez dedeleco » 09/11/12, 00:54

coccigro napisał:Dobry wieczór,

czy ktoś może mi powiedzieć, jak poznać faktyczny prąd wytwarzany przez falownik? czy jest jakaś inna metoda niż pomiar wzmacniaczy? Jak mogę się upewnić, że 0.25 A, który mierzę zaraz po uruchomieniu falownika, jest wytwarzany przez moją instalację i nie pochodzi z sieci EDF?

Muszę to zrozumieć, aby wiedzieć, co naprawdę produkuję ...

Oscyloskop jest łatwy, mierząc napięcia na urządzeniu i przy niewielkim oporze szeregowym (1 om szeregowo) i patrząc na przesunięcie fazowe między napięciem a prądem, w fazie lub w przeciwnych fazach, co daje kierunek prądu.
Powiedziałem rutenowi zasady podłączania oscyloskopu do 220 V.

Licznik elektryczny w starym stylu, zamontowany na wyjściu, robi to automatycznie, obracając się w jednym kierunku lub w przeciwnym kierunku.


kiedy moja krzywa zaczęła się przy 35 V, intensywność wytworzona przy uruchomieniu wynosiła 0.257. z moją krzywą prądu, która zaczyna się przy 25 V, intensywność początkowa wynosi 0.248 A. czy to nie znaczy, że rzeczywiście jest to rzeczywiście wytwarzany prąd, ponieważ istnieje zgodność między wejściem a wyjściem?

dobry wieczór

może ??
Ale nie całkowita pewność.
0 x
ruski
Éconologue dobre!
Éconologue dobre!
Wiadomości: 318
Rejestracja: 02/11/05, 15:22

przez ruski » 09/11/12, 06:49

Witam,

Jak mówi Dedeleco, należy wykonać pomiar zasięgu. Czego jeszcze nie zrobiłem.
Z mojej strony mierzysz moc bierną wytwarzaną przez Windmastera z powodu jego obwodu wyjściowego 220Vac.
Porównam elektronicznie do chińskiego GTI, który nie produkuje dla mnie odczynnika.

Mastervolt powiedział mi, że było to spowodowane ich wyjściowym obwodem filtrującym.

Spojrzałem trochę na płótno i dane techniczne producentów (SMA, Mastervolt ...). Rzeczywiście, omawiane jest pojęcie (conso) reaktywnej produkcji.

W każdym razie liczniki EFRR nie liczą tego zużycia (dla osób fizycznych). Ta moc musi zostać wchłonięta przez sieć. To właśnie obserwuję lokalnie.
Ta moc pojawia się na liczniku, w którym są połączone panele fitowoltaiczne i turbina wiatrowa.
Na innych miernikach ta moc zniknęła. Wydaje mi się, że została pochłonięta gdzieś w sieci domowej.

Pewne jest, że przy uruchomieniu falownika nie można uzyskać mocy 50 W. Zobacz swoje smakołyki. Ponadto ta produktywna równoważność znacznie spowolni turbinę wiatrową i zapobiegnie jej obracaniu.

Napięcie początkowe iloczynu twoich parametrów odpowiada wiatrowi w przybliżeniu 2-3 m / s.
0 x
dedeleco
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 9211
Rejestracja: 16/01/10, 01:19
x 6

przez dedeleco » 09/11/12, 09:58

Jeszcze jeden nonsens !!

Pomiar prądu można wykonać za pomocą sprzężenia indukcyjnego, bez podłączania czegokolwiek do sieci elektrycznej oscyloskopu.
Nawijamy kilka zwojów drutu 220 V prądem na trzpieniu magnetycznym (typ ferrytowy dla transformatora BF), a przy wtórnym pełnym cienkich drutach (cewka wzbogacona gdzie indziej) wykrywamy napięcie proporcjonalne do przepływającego prądu, który mierzymy za pomocą l oscyloskop (i skalibrowany na znanej grzałce).
Napięcie 220 V mierzy się za pomocą prostego złącza pojemnościowego (folia aluminiowa wokół tego samego drutu 220 V).

Ale w twoim interesie jest mierzenie wszystkiego w swoich systemach, sprawdzanie, co działa dobrze, a co jest złe lub nieprawidłowe, aby to poprawić lub zrekompensować, ucząc się wcześniej podstawowych zasad elektromagnetyzmu, aby znaleźć swoje łożyska. ,
0 x
coccigro
Rozumiem econologic
Rozumiem econologic
Wiadomości: 89
Rejestracja: 19/08/12, 22:55
Lokalizacja: Loiret, las Orleanu
x 2

przez coccigro » 12/11/12, 21:42

Dobry wieczór,

jeśli, jak mówi ruten:

Pewne jest, że przy uruchomieniu falownika nie można uzyskać mocy 50 W. Zobacz swoje smakołyki. Ponadto ta produktywna równoważność znacznie spowolni turbinę wiatrową i zapobiegnie jej obracaniu.


więc to mój licznik witryny jest odpowiedni, a nie mój amperomierz. co mi nie pasuje. Muszę wtedy znaleźć oscyloskop, żeby to zmierzyć.

zresztą na razie polityka oszczędnościowa dotyczy również wiatru ...

dobry wieczór
0 x


 


  • Podobne tematy
    odpowiedzi
    widoki
    Ostatni post

Powrót do "hydraulicznej, wiatrowej, geotermalnej, energii morskiej, biogaz ..."

Kto jest online?

Użytkownicy przeglądający to forum : Brak zarejestrowanych użytkowników i gości 17