Zainstaluj skaner HP ze sterownikiem ogólnym

Hi-tech sprzęt elektroniczny i komputer i Internet. Lepsze wykorzystanie energii elektrycznej, pomoc w pracach i specyfikacji, wyboru sprzętu. Prezentacje zagospodarowanie i plany. Fale i zanieczyszczenia elektromagnetycznego.
Avatar de l'utilisateur
Christophe
moderator
moderator
Wiadomości: 57620
Rejestracja: 10/02/03, 14:06
Lokalizacja: planeta Serre
x 2068

Zainstaluj skaner HP ze sterownikiem ogólnym




przez Christophe » 07/04/08, 13:08

Innymi słowy: jak zainstalować skaner bez korzystania z programu producenta?

Chcę zainstalować skaner (tego z drukarki all-in-one hp1215) bez konieczności używania potwornego bzdura, jakim jest dyrektor HP ... tj. Używając innego oprogramowania z akwizycji, takiego jak Gimp?

Mam problem (właściwie nic nie znajduję ...), czy kk1 już rozwiązało tego rodzaju problem ???
0 x

Targol
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 1897
Rejestracja: 04/05/06, 16:49
Lokalizacja: Region Bordeaux




przez Targol » 07/04/08, 17:02

Czy próbowałeś ręcznie zainstalować ogólny sterownik?
0 x
„Każdy, kto wierzy, że wykładniczy wzrost może trwać w nieskończoność w skończonym świecie, jest głupcem lub ekonomistą”. KEBoulding
Avatar de l'utilisateur
Christophe
moderator
moderator
Wiadomości: 57620
Rejestracja: 10/02/03, 14:06
Lokalizacja: planeta Serre
x 2068




przez Christophe » 07/04/08, 17:08

Cóż, nawet nie udało mi się znaleźć :(

Obraz
0 x
Targol
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 1897
Rejestracja: 04/05/06, 16:49
Lokalizacja: Region Bordeaux




przez Targol » 07/04/08, 17:14

Niektóre są dostarczane, zwykle z XP.
Kiedy zapyta cię o sterownik, istnieje opcja, która pozwala wybrać sam sterownik, zamiast pozwolić XP wybrać.
0 x
„Każdy, kto wierzy, że wykładniczy wzrost może trwać w nieskończoność w skończonym świecie, jest głupcem lub ekonomistą”. KEBoulding
Avatar de l'utilisateur
Christophe
moderator
moderator
Wiadomości: 57620
Rejestracja: 10/02/03, 14:06
Lokalizacja: planeta Serre
x 2068




przez Christophe » 07/04/08, 17:16

Cóż, na proponowanej liście nie ma nic takiego jak skaner, który odpowiada (nawet z daleka) ... :płakać:
0 x

Targol
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 1897
Rejestracja: 04/05/06, 16:49
Lokalizacja: Region Bordeaux




przez Targol » 07/04/08, 17:44

Zwykle wszystkie skanery są zgodne ze standardem „TWAIN”, który jest rodzajem protokołu przesyłania między skanerem a komputerem.
Jest to protokół używany przez oprogramowanie takie jak Gimp do sterowania skanerem.
Będę tobą, spróbuję tego z pierwszym sterownikiem kompatybilnym z Twain, jaki znajdziesz.
Czy nie ma wpisu w stylu „ogólny skaner twain”?

Po tym musisz tylko uważać na typ portu (// lub USB).
0 x
„Każdy, kto wierzy, że wykładniczy wzrost może trwać w nieskończoność w skończonym świecie, jest głupcem lub ekonomistą”. KEBoulding
Avatar de l'utilisateur
Remundo
moderator
moderator
Wiadomości: 9631
Rejestracja: 15/10/07, 16:05
Lokalizacja: Clermont Ferrand
x 621




przez Remundo » 07/04/08, 17:55

Mam też jedno urządzenie wielofunkcyjne.

Ten sprzęt to drukarka ze skanerem połączonym ze sobą. Dlatego to lubię.

Ale kiedy zaczynasz instalować zinzin, skaner jest wykrywany dopiero po fakcie ...

Więc moim zdaniem łamiesz sobie głowę ... Christophe. Musisz przejść przez ich sterownik, aby wszystko zostało wykryte. Gdy jest to prosty skaner, problem rozwiązuje się po prostu przez dwie ...

Osobiście zainstalowałem ich bazar i działa, ale okazuje się, że do napędu skanera + drukarki potrzeba 40 MB i że to za dużo ... Zastanawiać się czy nie umieścili nieskompresowanych bitmap w swoim kodzie C ++ : Evil:
0 x
ObrazObrazObraz
Avatar de l'utilisateur
Christophe
moderator
moderator
Wiadomości: 57620
Rejestracja: 10/02/03, 14:06
Lokalizacja: planeta Serre
x 2068




przez Christophe » 07/04/08, 17:59

Tak, targol próbowałem, ale nic nie działa ...

Próbowałem nawet znaleźć w sieci ogólny sterownik Twain, ale nie udało mi się ...

Uważam, że Remundo ma rację, nie ma nic do roboty ... poza używaniem ich oprogramowania szpiegującego :(
0 x
Targol
Econologue ekspertem
Econologue ekspertem
Wiadomości: 1897
Rejestracja: 04/05/06, 16:49
Lokalizacja: Region Bordeaux




przez Targol » 07/04/08, 19:44

Ok, przepraszam za ciebie.
Osobiście, ponieważ mam miejsce, wolałem kupić osobną drukarkę i skaner.
Pozwala uniknąć wyrzucania jednego, gdy drugi jest na zewnątrz.
0 x
„Każdy, kto wierzy, że wykładniczy wzrost może trwać w nieskończoność w skończonym świecie, jest głupcem lub ekonomistą”. KEBoulding
Avatar de l'utilisateur
Christophe
moderator
moderator
Wiadomości: 57620
Rejestracja: 10/02/03, 14:06
Lokalizacja: planeta Serre
x 2068




przez Christophe » 07/04/08, 19:51

Cóż, jasne jest, że ostatecznie nie jest to tak ekologiczne, wszystko w jednym ... : Evil:

Ale nie żałuj, że znalazłem rozwiązanie: zainstalowałem pełny pakiet na moim laptopie, którego używam tylko sporadycznie ...
0 x


 


  • Podobne tematy
    odpowiedzi
    widoki
    Ostatni post

Powrót do "energii elektrycznej, elektroniki i IT Hi-Tech, Internet, DIY, oświetlenie, materiały i nowe"

Kto jest online?

Użytkownicy przeglądający to forum : Brak zarejestrowanych użytkowników i gości 24